dats24 logo

CNG: een duurzamer alternatief voor traditionele brandstoffen

CNG, ofwel samengeperst aardgas, biedt een duurzamer alternatief voor traditionele brandstoffen. Met ons uitgebreide netwerk garanderen wij continuïteit voor elke CNG-rijder. Onze inzet: kwalitatieve CNG en een betrouwbare infrastructuur, zodat je zorgeloos blijft rijden. 

De voordelen van CNG rijden

  • Breed netwerk tankstations 

  • Beter voor klimaat & leefmilieu

  • Hetzelfde rijcomfort

  • Grote actieradius

De prijsbepaling van CNG

De prijs van CNG is sterk afhankelijk van de internationale aardgasmarkten, die de inkoopprijzen dicteren. Operationele kosten van leveranciers en het energie-intensieve compressieproces op stations, dat momenteel door hoge energieprijzen kostbaarder is, spelen ook een rol. Door deze dynamieken eindigt een tijdperk van stabiele CNG-prijzen. Voortaan kunnen we vaker prijsschommelingen verwachten. We staan voor de uitdaging om in deze snel veranderende markt toch een zo stabiel mogelijke prijs voor CNG te hanteren. Onze belofte: een optimaal evenwicht tussen kostenefficiëntie en duurzaamheid voor onze klanten. 

CNG L-gas of CNG H-gas

Afhankelijk van je regio wordt zowel laag- (CNG L) als hoogcalorisch (CNG H) aardgas verdeeld. Onze handige stationzoeker toont je de waarde van de CNG die je tankt. De transitie naar CNG-H, is ingezet en tegen 2030 zal laagcalorisch gas niet meer beschikbaar zijn. CNG-H heeft als voordeel een groter rijbereik, gemiddeld 15% meer maar de prijs is ook iets duurder. Je voertuig is geschikt voor beide soorten CNG en kan zonder problemen de omschakeling aan. Bekijk op gasverandert.be in welke regio jij zit of ontdek het in de stationzoeker. 

Zo tank je CNG

Je tankt CNG ongeveer hetzelfde als andere brandstoffen: gewoon aan de pomp maar met de juiste slang. Volg onderstaande stappen of check de korte video.

  1. Kies de juiste slang voor CNG, bij DATS 24 zijn dat lichtblauwe pompen.

  2. Open het klepje van uw CNG-tank en sluit de CNG-slang stevig aan.

  3. Activeer de pomp door op de startknop te drukken of door de instructies op het scherm te volgen.

  4. Het tanken stopt automatisch wanneer de tank vol is.

  5. Ontkoppel de slang voorzichtig en plaats deze terug in de houder.

  6. Sluit het klepje van de tank weer af en u bent klaar om te gaan.

De toekomst van CNG

Sinds het begin van CNG heeft DATS 24 de positie van pionier en marktleider ingenomen vanuit de overtuiging van het potentieel van CNG als transitiebrandstof. Vandaag is de transitie naar duurzame mobiliteit volop aan de gang, in de vorm van elektrische voertuigen en ook waterstoftechnologie.

Terwijl we deze nieuwe horizon verkennen, blijven we onze waardering uitspreken voor de rol van CNG in het vormgeven van de huidige transitiefase. Je kan er op vertrouwen dat wij ons inzetten om ons netwerk van CNG-stations zo lang mogelijk operationeel te houden.