dats24 logo

Duurzame energie in je buurt

Als je stroom afneemt bij DATS 24, weet je zeker dat die 100 % groen en lokaal is. Je kiest zelf de duurzame bron uit eigen land waarvan je elektriciteit afneemt: wind of biogas. Ontdek het aanbod hieronder.

Offshore windturbines van Parkwind draaien op volle toeren

Wist je dat België in de top 4 staat van voortrekkers in windenergie op zee? Enkel Groot-Brittannië, Duitsland en China doen nog beter. Dankzij offshore windmolenparken als die van Parkwind in de Noordzee is windenergie nu al goed voor ruim 10% van de bruto Belgische energieproductie. En hoewel windturbines afhankelijk zijn van de windsterkte en er CO2 vrijkomt bij de aanleg van nieuwe turbines, heeft windenergie vooral heel wat voordelen:

  • Windenergie is 100% schoon en duurzaam

  • Het is onuitputtelijk

  • We kunnen er volledig energie onafhankelijk mee worden

  • Wind is de goedkoopste duurzame energie

Windenergie van de site Dassenveld

In 1999 bewees Colruyt Group opnieuw haar neus voor innovatie en verduurzaming met de bouw van een gloednieuwe windturbine. Op de terreinen van haar distributiecentrum Dassenveld in Halle verrees de allereerste windturbine in Vlaams-Brabant, met 70 meter hoogte meteen de grootste van België. Sindsdien is het windpark Dassenveld uitgegroeid tot 5 windturbines, genoeg om 8 000 gezinnen van stroom te voorzien.