dats24 logo
trending|DATS 24 initiatieven2/7/2024

Volgende laadmijlpaal: ontdek ons in Halle

Na een grondige voorbereiding is het eindelijk zover; ons laadplein in Halle (Edingensesteenweg 300, 1500 Halle) is vanaf nu officieel geopend. Je kan op deze locatie gebruik maken van: 

  • 6 dynamische snellaadpunten 

  • 6 gewone laadpunten 

Allereerst bieden we dit laadplein aan als onderdeel van onze dienstverlening voor jou, als je winkelt bij Colruyt Laagste Prijzen Halle. Het laadplein is op alle momenten open; met de A8 om de hoek bieden we zo ook een moderne en faire optie voor snelladen aan bewoners en passanten.

De grote onderscheidende factor zijn onze laadpunten met dynamische vermogensverdeling. Het interessante van deze laadpunten is dat de totale capaciteit dynamisch verdeeld wordt over de ladende voertuigen. Zo laad je optimaal, aangepast aan de laadcurve van jouw wagen. 

Aangezien een winkelbezoek gemiddeld 45 minuten tot een uur duurt, is dat een ideale oplossing om intussen je wagen bij te laden. Aan onze snelladers mag je je aan een extra 400km rijbereik verwachten op die tijd.

We zijn ook volledig voorzien om in te spelen op jouw toekomstige noden wat laden betreft – we kunnen snel de capaciteit en het vermogen verhogen. We gaan de laadsessies grondig evalueren, en indien nodig een versnelling hoger schakelen. En daarvoor ligt alles letterlijk klaar.

Wist je dat ...

Gebruiksgemak ook een grote rol speelt bij het inrichten van onze laadpleinen? Bij ons kan je voorwaarts of achterwaarts inparkeren om vlot te laden en tegelijk je boodschappen gemakkelijk in je kofferbak te plaatsen. 

Een laadsessie is voor gebruikers van de DATS 24-laadpas het voordeligst. Je betaalt er hetzelfde vaste tarief als aan andere snelladers in onze stations of aan onze reguliere laadpunten. Die prijstransparantie trekken we door, ongeacht de technologie die erachter zit. Je bent ook steeds welkom om je laadbeurt te activeren en betalen met een andere laadpas, betaalkaarten of apps, alleen betaal je dan net iets meer.

De opening van dit snellaadplein kadert volledig in onze visie om tegen 2028 10.000 laadpunten te installeren. Zo vergemakkelijken we de transitie naar elektrisch rijden. Rij je nog met een wagen op traditionele brandstof? Uiteraard ben je dan welkom in een van onze tankstations. 

“Voor steeds meer profielen is de elektrische wagen het meest aangewezen type voertuig. De uitbreiding van het aantal laadpunten is dus cruciaal om deze groeiende vloot voertuigen te ondersteunen en te voorzien in de behoeften van de moderne automobilist.”

Jean-Jacques Delmée, co CEO DATS 24

De aanleg van het laadplein maakt deel uit van het project Clean Power for Transport 2023, mede mogelijk gemaakt door het departement Mobiliteit en Openbare Werken van de Vlaamse overheid.