dats24 logo

Dieselrijder? Tank AdBlue voordeliger aan de pomp

Wat is AdBlue?

Veel dieselauto's die voldoen aan de EURO 6-norm, beschikken over een extra tank met een blauwe dop. Daarin moet AdBlue getankt worden, een mengsel van gedemineraliseerd water en ureum dat schadelijke stikstofoxiden in de uitlaatgassen afbreekt tot schadeloze stikstof en waterdamp. Het is specifiek bedoeld om de uitstoot van dieselwagens minder schadelijk te maken voor het klimaat en leefmilieu. Weer een stap naar duurzaamheid!

Hoe tank je AdBlue?

Naast de dop van je dieseltank zit de aparte dop voor AdBlue.

Tanken doe je op exact dezelfde manier als diesel. Gemiddeld tank je 1 à 2 keer per jaar AdBlue. Bekijk hier hoe je AdBlue snel én eenvoudig tankt.

Professionele klant?

Dan kan je AdBlue vlot met je DATS 24-tankkaart tanken of via de formule 'facturen via bankkaart'. Je ontvangt maandelijks een factuur waarop je uitgaven voor zowel diesel als AdBlue opgelijst staan. Handig voor je boekhouding!

AdBlue is goedkoper aan de pomp

AdBlue tanken aan de pomp is niet alleen properder en handiger. Het is ook goedkoper dan wanneer je een jerrycan AdBlue koopt in de winkel. Gemiddeld betaal je aan de pomp bijna 1,5 euro minder voor 1 liter AdBlue.