dats24 logo

Waterstof, misschien wel de brandstof van de toekomst?

In de overstap naar emissievrij rijden maakt een combinatie van alternatieve brandstoffen het verschil. Wij geloven dat batterij-elektrisch rijden en rijden op waterstof (of waterstof-elektrisch) hier samen een essentiële rol in spelen. Dit is onze visie.

De voordelen van rijden op waterstof

 • Onuitputtelijke energiebron en geen CO₂-uitstoot 

 • 100% duurzame brandstof met groene stroom 

 • Eenvoudig tanken aan de pomp in het tankstation. Je tank is bovendien gevuld in 5 minuten tijd

 • Geen extra infrastructuur nodig aan je huis of kantoor 

 • Rijbereik tot 700 kilometer met 1 tank

Waterstof, de toekomst van duurzame mobiliteit?

Bij DATS 24 geloven we onvoorwaardelijk in de kracht van waterstof als een sleutelcomponent voor de toekomst van duurzame mobiliteit. Deze technologie, die geen CO₂-uitstoot kent, vormt samen met elektrische voertuigen (EV) het perfecte duo voor een groene toekomst. We zien waterstof als een complementaire oplossing naast EV. Deze combinatie biedt een veelzijdige aanpak voor verschillende behoeften binnen de mobiliteitssector.

Terwijl elektrische wagens ideaal zijn voor lichtere toepassingen, zoals dagelijkse woon-werkverkeer, is waterstof uitermate geschikt voor intensievere mobiliteitsbehoeften zoals zwaar verkeer (heavy-duty transport) en diensten zoals taxi's, politievoertuigen, ambulances en bestelwagens. Ook voor diegenen die geen toegang hebben tot laadinfrastructuur biedt waterstof een praktische en efficiënte oplossing.

Pionier in waterstof en baanbrekende projecten

Sinds de opening van ons eerste volledig geïntegreerde waterstoftankstation in Halle (Dassenveld) in 2018, heeft DATS 24 zijn netwerk van waterstoftankstations voortdurend uitgebreid. Met stations in Haasrode, Wilrijk, Ollignies, Erpe-Mere, en Herve, bevinden onze locaties zich strategisch langs hoofdwegen, ideaal voor je reis naar huis, werk of vakantie. 

In onze voortrekkersrol erkennen we de belangrijke synergie tussen regionale initiatieven en Europese samenwerking. We zijn trots deel uit te maken van het H2Benelux-project van WaterstofNet, een baanbrekend initiatief gericht op het uitbreiden van waterstofinfrastructuur in de Benelux. Samen met partners werken we ook aan het Interreg-project Waterstofregio 2.0, dat zich richt op het stimuleren van waterstoftechnologie in de grensregio's. 

Daarnaast draagt DATS 24 bij aan het H2Haul-project, gefinancierd door de Europese Unie, om de implementatie van waterstof in zwaar transport te bevorderen. In dit testproject zullen 16 44-ton vrachtwagens, waarvan 2 van Colruyt Group, gedurende vijf jaar op waterstof rijden. Deze projecten onderstrepen onze inzet voor het uitbreiden van het waterstofnetwerk en beantwoorden aan de stijgende vraag naar duurzame energieoplossingen in heel Europa. 

Zo tank je waterstof

Je tankt waterstof gewoon aan de pomp maar met de juiste slang. Volg onderstaande stappen of check de korte video hieronder:

 1. Wrijf de vulmond droog voor je tankbeurt. Zo vriest je pistool niet vast.

 2. Kies de juiste slang voor waterstof, bij DATS 24 zijn dat de witte pompen.

 3. Sluit de waterstofslang stevig aan, dit weet je doordat je een klik hoort.

 4. Zodra de groene lamp knippert, druk je erop om je tankbeurt te starten.

 5. Blijft de rode lamp branden, dan is je tankbeurt afgerond.

 6. Tankbeurt vroeger stoppen? Druk dan op de rode stopknop.

 7. Tip om het pistool los te krijgen: duw het eerst naar voren en trek het dan naar achter.

 8. Haak het pistool terug in de pomp om je tankbeurt af te sluiten.

 9. Sluit het klepje van de tank weer af en u bent klaar om te gaan.

DATS 24 en Colruyt Group zetten de markt in beweging

We geloven sterk dat waterstofgas een sleutelrol speelt in de overstap naar volledig groene mobiliteit. Daarom voegen we waterstof stap voor stap toe aan onze tankstations en werken we samen met sleutelpartners als WaterstofNet, ALD Automotive, Hyundai en Toyota.

Leasingaanbod voor professionals

Als professional kan je voor je wagenpark intekenen op een leasingaanbod van DATS 24, ALD Automotive, Hyundai en Toyota. Je kan waterstofwagens testen in je vloot zonder meteen groots te investeren en je krijgt er de tankkaarten bij.